Welkom bij de winterreis

  • waarderende terugblik en performatieve vooruitblik
  • tussen half december 2023 en half januari 2024
  • met als thema’s: reflectie, autonomie, vertrouwen
Horizon winterwende

Winterwende

Op reis naar binnen

Rondom de winter is het iedere dag lang donker, en maar kort licht. We gaan op reis naar binnen. Wat is er te beleven wanneer het kabaal in de buitenwereld even verstomt? We maken de balans op van wat het voorbije jaar bracht. Waar wil je afscheid van nemen? Welke dromen en wensbeelden koester je, en neem je mee naar het stille vuur van je winterrust?

We reizen met de vraag: "Nu ik me vrij maak om te kiezen, waaraan wil ik mijn aandacht geven?"

Lees meer over de winterreis

Tijdens de winterwende zijn de nachten lang en de dagen kort. Buiten is het koud, en veel donker. De zon staat laag aan de hemel, maar klimt vanaf dan iedere volgende dag weer wat hoger. We vieren de terugkeer van het licht, en vragen ons af of er deze winter eindelijk weer een Elfstedentocht kan worden gehouden. En hoe het zal zijn als het straks weer voorjaar wordt...

In de natuur lijkt de aarde schijnbaar slapend, de slaap is te zien als de kleine dood. Krachten van vernieuwing en zuivering zijn op een autonome manier aan het werk. De kracht van de winter zit vol paradozen: nieuw leven gehuld in de dood. Zoals een rottend zaadje: uiterlijk is er rust, innerlijk is er groei. De zaden die in de herfst zijn gevallen worden in hun rust nu gezuiverd. In de aarde bouwt zich de energie op die straks nodig is voor de groei; nu is het nog stil. 

Thema's: reflectie, autonomie, vertrouwen

Over de winterreis
Aankondiging en uitnodiging volgen.

Na de winterreis zullen er belevenissen met iedereen individueel meereizen naar de lente-equinox. Lees hier meer over wat er te beleven is in deze tussentijd.

Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Geverifieerd door MonsterInsights