Welkom bij het vreugdevuur

  • bouwen aan het vreugdevuur van overvloed 
  • tijdens de langste dag van 21 op 22 juni 2023
  • met als thema's: bloei, meesterschap en confrontatie
  • op een nog te bepalen locatie in Nederland
Vreugdevuur van de zomerwende

Zomerwende

Een etmaal aan het vreugdevuur

Als de zomerwende zich aandient, geven we vorm aan een feestelijke activiteit door op 21 juni 24 uur samen een vreugdevuur te bouwen. Om elkaar te ontmoeten om het ontmoeten, en met elkaar te vieren hoe overvloedig het leven is. We genieten van de warmte van de zon en de lengte van de dag, door te delen wat er is beleefd en iedereen bijdraagt aan gezelligheid en lekkers.
Tijdens de korte nacht delen we verhalen rond het vuur, om het daarna samen weer licht te zien worden. Zo beleven we de overvloed om ons heen en in onszelf. 

Lees meer over de zomerreis

Tijdens de zomerwende staat de zon op het noordelijk halfrond op haar hoogtepunt en is de dag het langst. 

In de natuur is het de tijd van bloei, de zomerse pracht. Wat in de winter nog onder de grond zat, en in de lente nog pril opkwam en opborrelde wordt in de zomer volledig zichtbaar als vorm. Groei raakt volgroeid, alles wordt volwassen en rijp. Goede worteling en dosering bij het opkomen in de lente is daarbij een belangrijke voorwaarde.

In de zomer kunnen zaken snel geheel zichtbaar worden; met het unieke van jouw bijdrage daarin, jouw meesterschap. Dat wordt nu getoetst aan de buitenwereld, wordt nodig wordt daarvan ook bijstelling gevraagd. En omdat alles in het volle licht komt te staan, wordt ook duidelijk wat niet (meer) aan de orde of passend is. Dat kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn, inherent aan de snelle groei in de zomer. Dat levert confrontatie op met de lessen die het leven je aanbiedt en die de persoonlijkheid van de mens liever niet wilt leren. 

In de zomer niet meer over groter worden, maar meer over rijping. Vanuit een innerlijk rijpingsproces kan vertrouwen ontstaan in het vinden van de juiste personen, vormen, werkwijzes, e.d. Daarin is het de kunst meer op gevoel en intuïtie te vertrouwen dan op je verstand. Zo kan er kruisbestuiving plaatsvinden. 

Thema's: bloei, meesterschap, confrontatie. 

Over de zomerreis
Op woensdag 21 en donderdag 22 juni nodigen we je uit om met ons een vreugdevuur te ontsteken en daar 24 uur met ons door te brengen op nader te bepalen locatie.

Na het zomerfeest zullen er belevenissen met iedereen individueel meereizen naar de herfst-equinox. Lees hier meer over wat er te beleven is in deze tussentijd.

Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Geverifieerd door MonsterInsights