Welkom bij de zomerviering

  • bouwen aan het vreugdevuur van overvloed 
  • tijdens de langste dag op 20 juni 2024
  • met als thema's: bloei, meesterschap en confrontatie
  • op het Zuiderstrand bij Den Haag 
Vreugdevuur van de zomerwende

Zomerwende

Een etmaal aan het vreugdevuur

Als de zomerwende zich aandient, geven we vorm aan de zomerviering activiteit door op 20 juni 24 uur samen een vreugdevuur te bouwen. Om elkaar te ontmoeten om het ontmoeten, en met elkaar te vieren wat te vieren is en zo stil te staan hoe overvloedig het leven is. We genieten van de warmte van de zon en de lengte van de dag, door te delen en te vieren wat er is beleefd en te vieren is. Iedereen draagt bij aan gezelligheid en lekkers door te komen en te gaan zoals dat eenieder past, door verhalen en lekkers te delen rond het vuur en te ondernemen wat dan opkomt. Zo beleven we de overvloed om ons heen en in onszelf. 

Lees meer over de zomerreis

Tijdens de zomerwende staat de zon op het noordelijk halfrond op haar hoogtepunt en is de dag het langst. 

In de natuur is het de tijd van bloei, de zomerse pracht. Wat in de winter nog onder de grond zat, en in de lente nog pril opkwam en opborrelde wordt in de zomer volledig zichtbaar als vorm. Groei raakt volgroeid, alles wordt volwassen en rijp. Goede worteling en dosering bij het opkomen in de lente is daarbij een belangrijke voorwaarde.

In de zomer kunnen zaken snel geheel zichtbaar worden; met het unieke van jouw bijdrage daarin, jouw meesterschap. Dat wordt nu getoetst aan de buitenwereld, wordt nodig wordt daarvan ook bijstelling gevraagd. En omdat alles in het volle licht komt te staan, wordt ook duidelijk wat niet (meer) aan de orde of passend is. Dat kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn, inherent aan de snelle groei in de zomer. Dat levert confrontatie op met de lessen die het leven je aanbiedt en die de persoonlijkheid van de mens liever niet wilt leren. 

In de zomer gaat het niet (meer) over groter worden, maar meer over rijping. Vanuit een innerlijk rijpingsproces kan vertrouwen ontstaan in het vinden van de juiste personen, vormen, werkwijzes, e.d. Daarin is het de kunst meer op gevoel en intuïtie te vertrouwen dan op je verstand. Zo kan er kruisbestuiving plaatsvinden. 

Thema's: bloei, meesterschap, confrontatie. 

Over de zomerviering
Op donderdag 20 juni nodigen we je uit op het Haagse Zuiderstrand om rond de zomerwende te vieren wat te vieren is. Je bent op elk moment welkom om gedurende een voor jou passende periode de zomerviering mee te maken.

We ontsteken om 02:00 uur in de morgen het vreugdevuur om het daarna langzaamaan vroeg licht te zien worden. In het eerste van de vier delen van de viering zien we zon om 05:20 uur opkomen, een mooi moment voor een eerste gezamenlijke duik in de zee. Om 8:00 uur start het tweede van de vier delen en wakkeren we het vuur en viering langzaam aan, die vanaf 14 uur overgaat naar het derde deel waarin het hoogtepunt valt: de zonnewende tussen 15-17 uur. Een mooie reden voor weer een duik. Het vuur en de viering laait maximaal op door het delen van verhalen, lekkers en gezelligheid. We ondernemen wat opkomt en genieten van deze langste dag. In het vierde en laatste deel van de viering vanaf 20:00 uur zien het donker worden en is de zonsondergang om 22:04 het moment voor een laatste duik. Zo laten we de zomerviering doorlopen tot in de kortste nacht, en doven we het vuur exact 24 uur later bij de afsluiting om 02:00 uur 's nachts.   

Na de zomerviering zullen er belevenissen met iedereen individueel meereizen naar de herfst-equinox. Lees hier meer over wat er te beleven is in deze tussentijd.

Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram